Van Hees

Hundertwasser in Zoeterwoude

Op Swetterhage in Zoeterwoude, locatie van de Gemiva-SVG Groep, wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. Eén van de huidige dagbestedingscentra is hard aan vervanging toe. De wens is om hiervoor een sprookjesachtig gebouw te realiseren naar een idee van de wereldberoemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Geen betonnen gebouw maar een vrolijk onderkomen met een fijne sfeer, dat met veel groen helemaal opgaat in de natuur. Het Hundertwassergebouw draagt op allerlei manieren positief bij aan de zorg en het welzijn van de bewoners op Swetterhage.

 

Verbinding met de samenleving
Hundertwasser is in het jaar 2000 overleden. Omdat er bijna niemand meer is die zijn ideeën in een gebouw kan ‘vertalen’, wordt dit naar verwachting wereldwijd één van zijn laatste gebouwen. Dit bijzondere Hundertwassergebouw zal daarom veel bezoekers van buitenaf aantrekken. Er komen allerlei faciliteiten zoals een Hundertwasserterras, een kinderboerderij, vergaderfaciliteiten, een supermarkt en fiets- en wandelroutes langs het gebouw. Zo verbindt het de bewoners van Swetterhage met de samenleving en wordt het een unieke plek van ons allemaal!


Inzamelingsactie

Het Hundertwassergebouw kan er pas komen als er voldoende geld beschikbaar is. Want de bouw kost meer dan een gewoon dagbestedingsonderkomen. Met een inzamelingsactie hoopt de Gemiva-SVG Groep de meerkosten bij elkaar te brengen. Van Hees Elektrotechniek & ICT treedt voor dit project ook op als sponsor. “Wij wensen Gemiva heel veel succes met de realisatie van dit prachtige project project”, aldus Michiel Gersjes, directeur van Van Hees.

Sponsormogelijkheden
Er zijn diverse sponsormogelijkheden om dit unieke stukje architectuur in ons Groene Hart te kunnen realiseren. Zo kan een bedrijfsnaam worden verbonden aan een gebouwonderdeel en is het mogelijk om voor 1000 euro lid te worden van de ‘Hundertwasser Club van 1000’ (met allerlei leuke voordelen). Belangstelling? Neem contact op met Sandra Larsen, relatiebeheerder sponsoring, tel. 06 15 53 02 66 of via Sandra.Larsen@gemiva-svg.nl


Meer informatie: www.gemiva-svg.nl/hundertwasser

“When we dream alone, it is only a dream.
But when many dream together, it is the beginning of a new reality.”
(Friedensreich Hundertwasser, 1928-2000).