Van Hees

Zorgcomplex Groenstraat Tilburg

Een gezondheidscentrum gecombineerd met zorgappartementen
Jarenlang domineerden vijf bedrijfshallen op het terrein van het Tilburgse keuken- en doe-het-zelfbedrijf CVT het straatbeeld in de Groenstraat in Tilburg. Nu staat er een nieuw modern gebouw. De eigenaren Bas en Jeroen van Tilburg lieten door het Tilburgse bedrijf Alphons Coolen Bouw BV een fraai zorgcomplex bouwen. Op de begane grond is ruimte voor een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut. Ook heeft Thebe hier een kantoor. Op de twee verdiepingen daarboven zijn 32 zelfstandige zorgappartementen gerealiseerd. Zorgverlener ASVZ neemt deze in gebruik voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.  Van Hees Elektrotechniek & ICT heeft als onderaannemer de elektrotechnische installatie in het zorgcomplex voor zijn rekening genomen. Max Schoep, projectleider bij Van Hees Elektrotechniek & ICT, praat ons helemaal bij over dit project.

De elektrotechnische voorzieningen en data-bekabeling
We realiseerden op de begane grond alle elektrotechnische voorzieningen voor de apotheek, huisarts, fysiotherapeut en Thebe. Op de eerste en tweede verdieping installeerden we, naast de elektrotechnische voorzieningen, de complete zorginstallatie voor ASVZ. In het gehele pand hebben we bovendien een brandmeldinstallatie en alle data-bekabeling aangelegd. Aan de basis van de voeding staat een hoofdverdeler van 250 ampère. Voor de verdeling van de stroomtoevoer over het gebouw plaatsten we 12 subverdelers. Elektrotechnisch was dit project gesneden koek voor ons. Maar bouwkundig zat er wel een grote uitdaging in. Aan de geluidswering van de wanden tussen de woon- en gebruiksruimtes werden namelijk hoge eisen gesteld. Om daaraan te kunnen voldoen moesten de wanden voldoende geluidsdemping bieden. Door het aanbrengen van elektraleidingen, inbouwdozen, stopcontacten en schakelaars in de wanden zou de dempingswaarde van de wanden te laag worden. Het is ons gelukt om binnen de vereiste marges te blijven. Dat hebben we bereikt door de inbouwdozen zo in de wanden te plaatsen dat ze niet ruggelings tegen elkaar zitten. Dit, gecombineerd met bouwkundige aanpassingen door de aannemer, heeft eraan bijgedragen dat het voorgeschreven niveau van geluidsdemping door de wanden wordt behaald.

Energiezuinig en een lage belasting van het milieu
Bij de totstandkoming van het gebouw is veel aandacht gegaan naar het energieverbruik en het milieu. We hebben in het hele gebouw ledverlichting aangebracht. In de trapportalen en bij vluchtwegen zijn slimme verlichtingsarmaturen en tijdschakelaars geplaatst. Is er geen beweging, dan dimmen de armaturen het licht automatisch. Tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s morgens brandt slechts 50% van de verlichting. Is er beweging, dan schaalt het systeem op naar 100%. Verdwijnt de beweging, dan schaalt het systeem ook weer automatisch terug. Alle gebruikte materialen zijn bovendien recyclebaar wat de belasting voor het milieu nog verder beperkt.

Optimale samenwerking en een duurzame aanpak
Voor de realisatie van het zorgcomplex in de Groenstraat werkten we samen in een bouwteam met onder andere Alphons Coolen Bouw BV. Met dit bedrijf heeft Van Hees een soepele samenwerkingsrelatie die inmiddels tientallen jaren teruggaat. Net als Van Hees, heeft Alphons Coolen Bouw BV veel aandacht voor een duurzame aanpak van bouwprojecten. Er was daardoor een naadloos op elkaar aansluitende samenwerking binnen het bouwteam. Zowel de opdrachtgever als de huurders waren positief over het opgeleverde resultaat. Zo bouwde Van Hees Elektrotechniek hier niet alleen aan een mooie installatie, maar ook aan klanttevredenheid en aan een waardevolle en duurzame langetermijnrelatie met de opdrachtgever.

 

van-hees-groenstraat-tilburg
van-hees-groenstraat-verdeelinrichting


Categorie(en):

 

Technische installatie voor ERIKS Kunststoffen

Een duurzaam Center of Expertise voor ERIKS in Ede ERIKS is wereldwijd een toonaangevend industrieel dienstverlener. Het bedrijf levert gespecialiseerde producten en diensten aan vrijwel alle sectoren van de indust...


Bekijk project

Prorail Tilburg

Hypermoderne fietsenstalling bij station Tilburg Naast de LocHal, aan de noordkant van station Tilburg, is een hypermoderne fietsenstalling verrezen. Op 21 juli 2020 gingen de deuren open. Het is een bijzonder en duurzaam gebouw van...


Bekijk project

Zorgcomplex Groenstraat Tilburg

Een gezondheidscentrum gecombineerd met zorgappartementen Jarenlang domineerden vijf bedrijfshallen op het terrein van het Tilburgse keuken- en doe-het-zelfbedrijf CVT het straatbeeld in de Groenstraat in Tilburg. Nu staat er een ni...


Bekijk project