DC Charlotte Tilburg

Van opslagruimte naar kantoor en showroom
Soepel meebuigen met de wensen van klant en huurder

In Tilburg bouwden we distributiecentrum Charlotte. Dit nieuwe dc op het voormalige Charlotteoord-terrein omvat 45.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte. Het pand werd geschikt gemaakt voor de Smartwares Group, Europa’s marktleider op het gebied van huishoudelijke apparatuur, verlichting, beveiliging en home domotica.

Smartwares Group kampte al een tijd met ruimtegebrek. Met het uitgestrekte distributiecentrum Charlotte – eigendom van Investeringsmaatschappij HVBM – kwam hier een einde aan. HVBM gaf Van Hees de opdracht om het pand te voorzien van de standaardinstallaties. Tijdens de bouw kwam hier echter verandering in. Smartwares Group besloot het filiaal aan de Jules Verneweg te sluiten en het totale bedrijf te vestigen in dc Charlotte. Als de mezzaninevloer – aanvankelijk bedoeld voor de opslag van materialen – werd omgebouwd tot kantoor en showroom, was deze samenvoeging mogelijk.

Opdrachtgever
Smartwares Group

Oplevering
Februari 2023

Aanvullende opdrachten
De nieuwe plannen hadden voor ons flinke gevolgen. De aanvullingen – stuk voor stuk nog te koppelen aan een ontwerp en offerte – bleven maar komen. Terwijl de aannemer al volop aan het bouwen was, werkten onze engineers nog aan het ontwerp van de installaties. De opleveringsdatum verschoof hierdoor van december 2022 naar februari 2023.

De hoogste prijs-/kwaliteitverhouding
Nu zijn aanvullende opdrachten bij dc’s meer regel dan uitzondering. Met name huurderswensen kunnen laat binnenkomen. Om hierdoor niet achter te raken op de planning, laten we de engineeringsfase van de aanvullende opdrachten samengaan met de uitvoering van de definitieve opdrachten. Dankzij onze vaste partners verloopt deze aanpak soepel en efficiënt. Zij kennen elkaar en zijn bereid om iets voor elkaar te regelen. Dit is een groot voordeel voor onze opdrachtgever. Deze krijgt zonder adviesbureau en bestekschrijver de meest geschikte installaties met de hoogste prijs-/kwaliteitverhouding.

In distributiecentrum Charlotte realiseerden we op deze manier de installaties voor elektra, intercom, camera’s, verlichting, geluid, toegangscontrole, data en inbraakbeveiliging. De toegangscontrole is desgewenst te bedienen met de smartphone. Uiteraard heeft onze afdeling Service & Onderhoud na oplevering een onderhoudscontract aangeboden en na goed afgesloten om voor de komende zorg te dragen voor een optimaal werkende installatie.