Nieuw land van Valk Dordrecht

Nieuw Land van Valk is een nieuwe buurt in Dordrecht en biedt eengezinswoningen in allerlei typen en groottes, grote en kleine appartementen, winkels en voorzieningen. De woningen liggen aan een park en vlakbij de binnenstad. Samen met Heijmans Vastgoed & Woningbouw realiseert Van Hees duizend woningen per jaar binnen het Heijmans Woonconcept.
Van Hees werkt al jaren samen met Heijmans en werd in 2011 door hen benaderd om mee te denken over de ontwikkeling van dit unieke concept.
In 2013 werd de eerste woning volgens het Heijmans Woonconcept gerealiseerd in Best.

Een gestroomlijnd proces

In Nieuw Land van Valk zijn in de periode van april 2017 tot en met december 2017 zevenenveertig Woonconceptwoningen gerealiseerd. Bij het bouwen wordt één conceptwoning in zestig dagen, van start bouw tot aan oplevering, gerealiseerd. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt in een huurwoning, oftewel de Huismerkwoning, en een koopwoning, ook wel de Wenswoning genoemd. De uitdaging zit hem in het realiseren van zoveel mogelijk woningen in één jaar.

Hoogwaardige slimme woningen

Het tempo van bouwen is erg hoog, maar toch weten we een op alle fronten hoogwaardige woning neer te zetten. Heijmans wil domotica toepassen in alle woningen, wat in Nederland ongekend is. Van Hees draagt in dit project de verantwoordelijkheid voor de basisinstallatie van de prefabwoningen, maar ook voor het eindproduct: een slimme woning, waarbij diverse installatiesystemen met een app te bedienen zijn.
Omdat per jaar een zo groot mogelijk aantal woningen moet worden opgeleverd, is een soepel en gestroomlijnd proces noodzakelijk. Dat krijgen wij, samen met Heijmans, gelukkig helemaal voor elkaar.

Opdrachtgever
Heijmans Vastgoed & Woningbouw

Oplevering
2013

Circulair

In de toekomst zullen de woningen nog beter ontwikkeld worden. Zo werkt Van Hees bijvoorbeeld met Circulair Bouwen. Dat houdt in dat we een duurzaamheidsscore krijgen voor de manier waarop we bouwen. Wanneer we bijvoorbeeld veel met recyclebare materialen werken, levert dat punten op. Nog beter is het, wanneer we materiaal, zoals afvalstoffen en verpakkingsmateriaal, verminderen of helemaal niet toepassen, zodat we op die manier de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperken.

Verder is Van Hees al sinds 2018 ABB/ Busch-Jaeger Living Space Partner. Tot op heden zijn dan ook al circa 1500 woningen voorzien van een Free at Home-installatie. Door middel van dit systeem wordt een huis ‘slim’ en zuinig in energieverbruik. Schakelaars, rookmelders en inbraakinstallatie worden op deze manier gekoppeld met een app die opdrachten uitvoert en de bewoner inzicht geeft.

Toegepaste technieken

  • Basisinstallatie
  • Inbraakinstallatie
  • Free at Home installatie (Domotica)