Nieuwbouw centrum art voor GGz Tilburg, Etten-Leur

In 2022 realiseerde GGz Breburg twaalf appartementen en een kliniek met kantoor voor de geestelijke gezondheidszorg in Etten-Leur. In de kliniek wordt permanente zorg geleverd. De twaalf appartementen zijn bedoeld voor semi-zelfstandig wonen met de mogelijkheid tot zorg vanuit de kliniek. In elf maanden realiseerde Van Hees Elektrotechniek in beide gebouwen de elektrotechnische installaties.

Elf maanden voor een uitgebreid pakket aan elektrotechnische installaties is extreem kort. We hebben de gebouwen voorzien van ruim 250 zonnepanelen, een brandmeld-, data-, intercom- en zonweringsinstallatie en de infrastructuur voor het later te realiseren zusteroproepsysteem. We hebben het dan over installaties die stuk voor stuk vanaf de eerste dag intensief gebruikt worden. Onder normale omstandigheden zouden we hiervoor veertien maanden inplannen.

 

Een warm contact
Nu speelden er meerdere factoren om toch ‘ja’ te zeggen tegen deze korte termijn. Zo realiseerden we voor GGz Breburg al diverse verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten. Aansprekende voorbeelden hiervan zijn de verbouwingen van bestaande panden tot ‘High Intensive Care-centrum’ (‘HIC’) in Tilburg en Breda. Hiermee stond Van Hees aan de wieg van een innovatieve ontwikkeling in de geestelijke gezondheidszorg. Het ging hier namelijk om de allereerste HIC’s in Nederland. Nu worden deze overal in ons land gerealiseerd.

 

Duurzaam samenwerken

“Voor centrum ART in Etten-Leur hebben we samen met Heerkens van Bavel Bouw deelgenomen aan de aanbesteding”, vertelt John van Eck, manager Projecten. “Als elektrotechnisch installateur investeren we graag in deze duurzame contacten. Een goede samenwerking biedt immers meerwaarde voor, tijdens en na de bouw. In Etten-Leur heeft dit er zeker toe bijgedragen dat de strakke deadline is gehaald. Iedereen was al op elkaar ingespeeld voordat het project begon en altijd bereid om een stapje extra te zetten.”

Opdrachtgever
Heerkens van Bavel Bouw

Oplevering
augustus 2022

De meerwaarde

Duurzame contacten komen elk project ten goede. Vandaar ons motto ‘Ken je klant’. Voor bekende klanten kunnen we beter adviseren en gemakkelijker de beste oplossing ontwerpen. Ook in de uitvoeringsfase van centrum ART lagen we zowel in de aanpak als in de coördinatie van het werk op één lijn met Heerkens van Bavel Bouw.

Toegepaste technieken

  • E-Installaties
  • PV-Panelen
  • Zonweringsinstallatie
  • Data-Intercom- en Brandmeldinstallatie