Scholen en onderwijsprojecten algemeen

Sinds 2020 signaleren we binnen Van Hees Elektrotechniek niet alleen een toename van het aantal onderwijsprojecten, ook de eisen die hier worden gesteld worden hoger. Zo kiezen steeds meer scholen voor het predicaat ‘Frisse Scholen’. Zij zijn dan verzekerd van het beste binnenklimaat zowel voor hun leerlingen als voor hun docenten. Van Hees Elektrotechniek monteert dan de bijbehorende installaties.

De scholen die ons in de periode 2019-2023 hebben benaderd, liggen sterk op een lijn. Zij willen zeker zijn van een plezierig en comfortabel klimaat, waarin verlichting, zonwering en luchtbehandeling optimaal op elkaar zijn afgestemd. Leerlingen en docenten presteren dan beter, het milieu wordt ontzien en de beheerskosten van het schoolgebouw blijven zo laag mogelijk.

 

De beste prijs-/kwaliteitverhouding

Bij de meeste scholen is de beschrijving van de gewenste elektrotechnische installaties vastgelegd in een bestek. Vaste onderdelen in dit bestek zijn de lichtinstallatie, de data-installatie voor de wifi en de intercom-/omroepinstallatie. Afhankelijk van de situatie worden hier nog de toegangscontrole-, brandmeld- en inbraakinstallaties aan toegevoegd. Natuurlijk delen we bij elke keuze onze ervaring met de opdrachtgever.

Verlichting

Verlichting is voor scholen een uitdaging op zich. Nu we weten dat verlichting een cruciale rol kan spelen op het gebied van rust, actief leren of werken, concentratie en aandacht en omdat dit technisch ook mogelijk is, willen we deze mogelijkheid ook benutten. Verlichting is hierdoor een belangrijk aandachtspunt voor de installateur.

Opdrachtgever
Diversen

Oplevering
2018 tot 2023

De meerwaarde

“In het ontwerp en de aanleg van deze installaties zijn we inmiddels zeer bedreven”, vertelt projectleider Joan Wagenaar. “Maar de uitdaging speelt zich niet alleen af op productniveau. We moeten de installaties ook aanbrengen in de juiste volgorde en op het juiste moment. Dat vereist een goede samenwerking met de aannemer en de werktuigbouwkundige installateur. Daar zetten onze mensen zich dus bewust voor in, want alleen als het aan die kant ook goed zit, bereiken we het beste resultaat.”

Toegepaste technieken

  • E-Installaties
  • Data-Installaties
  • Brandmeld- en inbraakinstallaties
  • Intercom- en omroepinstallaties
  • PV panelen en zonweringinstallaties
  • Klimaat- en luchtbehandelingsinstallaties