Zuyd Kwartier Bergen op Zoom

Een aanvullende opdracht Schakelen, oplossingen zoeken en maximaal ontzorgen

De twee appartementengebouwen – drie etages hoog – en achttien woningen van Zuyd Kwartier liggen op een steenworp afstand van het historische centrum van Bergen op Zoom. De woningen zijn deels bestemd voor huur en deels voor koop, wat verschillende behoeftes aan elektrotechnische installaties met zich meebrengt. Nu is dat installatiewerk bij Van Hees in vakkundige handen. De uitdaging bij Zuyd Kwartier zit in de omstandigheden eromheen, zoals de opdracht voor pv-panelen en het managen van de afvalstroom samen met alle andere partijen op de bouw. De levering en installatie van de pv-installatie is beslist een uitdaging in een tijd waarin iedereen zijn woning wil verduurzamen. Dat maakt het lastig om de zonnepanelen tijdig te regelen. In gevallen als deze plukken we de vruchten van onze vaste relaties en de vakkundige mensen bij Van Hees. Hierdoor slagen we erin om de zonnepanelen toch te leveren, zij het met enige uitloop. Ontzorgen Om de uitloop te beperken pakken we in de tussentijd werkzaamheden op voor onze onderaannemer totdat deze zelf ter plaatse is. “Het past bij Van Hees om dit soort zaken zelf op te lossen”, vertelt projectleider Paul Kot. “We doen er alles aan om de aannemer – in dit geval Dura Vermeer – maximaal te ontzorgen. Pas als er ondanks alle inspanningen toch nog vertraging is, bespreken we het probleem met de aannemer om het samen op te lossen.”
Opdrachtgever Dura Vermeer

Oplevering

Gescheiden afvalstromen
Uit milieuoogpunt heeft Dura Vermeer de ambitie om de bouw te realiseren met minimaal afval. Voor noodzakelijk afval richt zij een milieustraat in. “Dit vereist aandacht, zorgvuldigheid en samenwerking”, vertelt Kot. “Dat begint bij het scheiden van verpakkingen vanaf de leverancier en eindigt bij het deponeren van het onvermijdbare afval in de juiste containers. Maar het voelt goed om samen te werken aan een lagere CO2-footprint voor dit project.”

Zuyd Kwartier is het derde project op rij. Samen met Dura Vermeer realiseerden we ook Oost Kwartier en West Kwartier in Bergen op Zoom. “Dat merk je. De communicatie verloopt heel soepel. Iedereen heeft aan een half woord genoeg.”